Obilježavanje obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića

24. 08. 2014. Obilježavanje obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića

U ponedjeljak, 24. kolovoza 2015. godine navršiti će se 68. obljetnica mučeničke smrti našeg najmlađeg blaženika Miroslava Bulešića, a to je ujedno i drugo obilježavanje obljetnice njegovog mučeništva nakon beatifikacije.

Obljetnica mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića u njegovoj će rodnoj župi Svetvinčenat biti obilježena svečanim koncelebriranim misnim slavljem u 19 sati koje će predvoditi nadbiskup mons. Petar Rajič, naslovni nadbiskup Sarsenteruma, apostolski nuncij u Angoli te Svetom Tomi i Principu.

Župa Svetvinčenat će se na obilježavanje obljetnice pripraviti trodnevnicom u župnoj crkvi, od 21. do 23. kolovoza 2014., svake večeri s početkom u 18:30 sati. Trodnevnicu će predvoditi fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta „Tabor“ u Samoboru. Svake večeri program započinje krunicom, u 19 će biti Sveta Misa, te u 20 sati euharistijsko klanjanje. Tema prvoga dana je „Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim i svom dušom svojom, i svim umom svojim.“ iz Matejeva evanđelja, drugoga dana „Ne boj se, Marijo! Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po Tvojoj riječi.“ iz Lukina evanđelja te trećega dana „Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi Života Vječnoga!“ iz Ivanova evanđelja.

Lanišće: U Lanišću, mjestu pogibije bl. Miroslava Bulešića, 68. obljetnica njegovog mučeništva također će biti obilježena 24. kolovoza, svečanim euharistijskim slavljem s početkom u 10 sati koje će u suslavlju sa svećenicima dekanata predvoditi župnik vlč. Dalibor Pilekić.