Obljetnica mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića

U nedjelju 24. kolovoza 2014. godine navršiti će se 67. obljetnica mučeničke smrti našeg najmlađeg blaženika Miroslava Bulešića, a to je ujedno i prvo obilježavanje obljetnice njegove pogibije nakon beatifikacije.

Obljetnica mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića u njegovoj će rodnoj župi Svetvinčenat biti obilježena svečanim koncelebriranim misnim slavljem u 18 sati koje će predvoditi riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić.

U subotu, 23. kolovoza, u 18 sati, u blaženikovom rodnom selu Čabrunići, biskup u miru mons. Ivan Milovan blagosloviti će novoizgrađenu kapelicu bl. Bulešića koja se nalazi nedaleko njegove rodne kuće.

Župa Svetvinčenat će se na obilježavanje obljetnice pripraviti trodnevnicom u župnoj crkvi, od 21. do 23. kolovoza 2014., svake večeri s početkom u 18 sati. Prvi dan trodnevnice biti će posvećen molitvi za obitelj, drugi dan za starije, bolesne i nemoćne, a tom će se prigodom dijeliti i bolesničko pomazanje. Trećeg dana, nakon blagoslova kapelice u Čabrunićima, u župnoj crkvi završnica trodnevnice sa početkom u 20 sati, biti će posvećena molitvi za svećenike i za nova duhovna zvanja.

Lanišće: U Lanišću, mjestu pogibije bl. Miroslava Bulešića, 67. obljetnica njegovog mučeništva biti će obilježena također 24. kolovoza, svečanim euharistijskim slavljem sa početkom u 18 sati koje će u suslavlju sa svećenicima dekanata predvoditi župnik vlč. Dalibor Pilekić. Povodom obilježavanja obljetnice biti će upriličen prigodni recital te svečano podizanje slike Blaženika.