Televizijski prijenos, video streaming i radijski prijenos Svete Mise

Na inicijativu Hrvatske biskupske konferencije (HBK), Hrvatska radiotelevizija od ponedjeljka, 23. ožujka 2020., uvodi – uz izravne prijenose redovnih nedjeljnih Misa na HTV1 i HRA1- i svakodnevne izravne prijenose misa u 18 sati na svom Trećem programu HTV-a i Trećem programu Hrvatskog radija. Mise će se služiti samo uz nazočnost kamera i ekipe Hrvatske radiotelevizije iz Crkve sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu, i trajat će oko 35 minuta, najavio je u subotu HRT.

Hrvatska radio televizija (Prvi program HTV-a i Prvi program Hrvatskog radija) nastavit će prenositi nedjeljna euharistijska slavlja u 10 sati.

Laudato Tv svakoga dana prenosi slavljenje Svete Mise u 7 sati te večernje u 18:30 iz svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu, osim srijede kada je prijenos iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Svete mise nedjeljom su u 10:30. Raspored ostalog molitvenog programa koji uključuje klanjanje, molitvu krunice i križnog puta te druge pobožnosti možete pogledati OVDJE.

Video prijenos putem Interneta:

Brojni su video prijenosi na internetu, napose izdvajamo prijenos iz Vatikana – svako jutro u 7 sati papa Franjo slavi Svetu Misu u Domu sv. Marte. Video prijenos Mise, ali i općih audijencija te molitve Angelusa možete gledati OVDJE.

Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu svakog će dana u 12 sati, počevši od danas, prenositi Svete Mise uživo na svom YouTube kanalu koji možete pratiti OVDJE.

Radijski prijenos:

Hrvatski katolički radio svakodnevno će prenositi Svetu Misu u 7 sati iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u Zagrebu.

Radio Marija također svakodnevno nudi prijenos Svetih Misa, ali i različitih pobožnosti kao što su Gospina krunica, krunica Božjeg milosrđa, časoslov i križni put. Detaljniji raspored prijenosa svetih misa možete pogledati OVDJE.