Vjernici Porečkog dekanata hodočastili u Padovu

Vjernici Porečkog dekanata hodočastili sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću i sv. Antunu Padovanskom

U subotu, 8. listopada 2016., u Padovi, u svetištima sv. Leopolda Bogdana Mandića i sv. Antuna Padovanskog bilo je izuzetno mnogo hodočasnika iz Hrvatske. Osam autobusa s 430 hodočasnika pristiglo je iz Porečkog dekanata, tri autobusa došla su iz Pulske župe sv. Pavla ap., a ondje su se susreli s hodočasnicima iz zagrebačke Dubrave koji su u Padovu došli na zahvalno hodočašće sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću u povodu Godine milosrđa i boravka Svečeva neraspadnutoga tijela u Zagrebu. Obzirom da je iz Zagreba pristiglo sedam autobusa hodočasnika bio je to doista “hrvatski hodočasnički dan”.
img_0482

img_0473
Hodočasnici iz Porečkog dekanata su na misnom slavlju sudjelovali u svetištu sv. Leopolda odmah po dolasku. Misu je predvodio vlč. Marijan Kancijanić, župnik iz Kaštelira, a prigodnu propovijed izrekao je preč. Milan Zgrablić, župnik porečke prvostolne katedralne župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.
img_0496

img_0498
Potom su posjetili svetište sv. Antuna Padovanskog gdje ih je dočekao p. Nikola Rožanković, redovnik Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, koji je ondje na službi. Nakon pobožnosti krunice hodočasnici su imali slobodno vrijeme koje su iskoristili za osobne pobožnosti ili razgledanje znamenitosti.